skip to Main Content

Nyheter

Preservia Hyresfastigheter

Preservia Holding

Preservia bokslutskommuniké januari-december 2017

Sammanfattning januari-december2017

  • Nettoomsättning för perioden 0,0 (0,0) MSEK
  • Rörelseresultat före avskrivningar uppgick till -0,3 (-0,3) MSEK
  • Resultat efter skatt uppgick till -1,6 (-1,1) MSEK
  • Kassaflöde 0,1 (1,6)  MSEK
  • Resultat per aktie -325,44 (-217,03) SEK

Händelser under perioden januari-december 2017
Bolagets moderbolag Preservia Fastigheter AB tecknade avtal med Concent Holding AB gällande parternas samtliga mellanhavanden. Som resultat av detta avtal överlåter Preservia AB en fordran om 15,9 MSEK till systerbolaget Preservia Hyresfastigheter AB (publ). 

Bolaget sa upp avtal om likviditetsgaranti för företagsobligation med ISIN SE0006887782 och ticker PRESAB, noterad på NGM Stockholm. Avtalet upphörde att gälla den 28 september 2017. Anledningen till uppsägningen var att bolaget inte anser att likviditetsgarantin längre behövs

Händelser efter periodens utgång
Bolaget har inte haft några väsentliga händelser efter rapportperiodens utgång.

VD-kommentar

2017 har varit ett avvaktande år för Preservia AB. De påtänkta förvärven i början av 2017 från Concent Holding som vi skrev om i föregående års bokslutskommuniké blev aldrig av. Preservia AB erlade en handpenning för ett av projekten men affären gick inte i lås då Concent Holding påbörjade sitt arbete med en större strukturaffär. Avsiktsförklaringen gällande det andra projektet löpte ut och affären fullföljdes inte då Concent pantsatte projektet i en obligationsfinansiering.

I april 2017 meddelades att samtliga mellanhavanden mellan Preservia Fastigheter -koncernen och Concent skulle regleras i en slutöverenskommelse. Denna överenskommelse skapade förutsättningar för att färdigställa Preservia Fastigheters projektportfölj och realisera de potentiella värdena. Därmed tog Preservia Fastigheter över hela utvecklingsansvaret från Concent och fick möjligheten att knyta nya starka samarbeten kring projekten. För Preservia AB var denna slutreglering en positiv nödvändighet. Dock drabbades bolaget likviditetsmässigt då en handpenning om ca 16 MSEK aldrig återbetalades utan i stället reglerades i slutöverenskommelsen.

Ovan omständigheter ledde till att den ursprungliga affärsplanen om ett samarbete med Concent kring två projekt inte fullföljdes. Däremot har fokus lagts om till att delfinansiera andra koncernbolag i Preservia Fastigheter.

Preservia AB kommer att fortsätta samarbeta med sina systerbolag i Preservia Fastigheter -koncernen för att färdigställa de befintliga projekten samt hitta nya affärsmöjligheter för bolagen. Ett viktigt fokusområde under året 2018 kommer att vara att skapa en långsiktigt optimal finansiell struktur. Detta ska ge förutsättningar för stabil tillväxt samt möjligheter till nya investeringar under de kommande åren.

Topias Riuttamäki

VD Preservia AB (publ)

Rapporten i sin helhet bifogas.

Stockholm 28 februari 2018

För vidare information, vänligen kontakta:
Preservia AB (publ)
Topias Riuttamäki, VD
Tel: +46 (0) 730 69 82 66
E-post: topias@preservia.se

Denna information är sådan information som Preservia AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 februari 2018 kl. 17:55 CET.

Back To Top